Založ si blog

MŠ sa zasa ,,pekne“ zviditeľnilo alebo Ako aj čiarka môže zabiť

Už je tomu pár dní čo nám v triede ,,skrášľuje“ stenu aj čosi iné. Ach koľko to radosti! Čestné miesto vľavo od tabule si totiž od 1.septembra vybojovali grafické znázornenia štátnej zástavy, textu štátnej hymny a preambula

Presne tak. SNS si napokon predsa len vymohla aspoň časť z pôvodného vlasteneckého zákona.

Strana, ,,vďaka“ ktorej vždy na začiatku a konci školského roka poslušne počúvame z reprákov štátnu hymnu pod prísnym( teda ako- kedy) dohľadom našich profákov a pokúšame sa nerozosmiať sa. Niežeby na tej hymne bolo niečo na smiech ale to trojminútové čudesné ticho do ktorého znie len hymna a odrazu sa každý snaží správať akosi hrdo a vážne a jednoducho celé to hrané divadlo je na pousmiatie.

Strana, ktorej členovia vystupujú z radov a utekajú sa klaňať sochám pričom na ceste k nim musia často zdolávať náročné rebríky a svoje výpravy finišujú tým že miesto dvier vchádzajú do budov oknami. Z radov tejto strany vždy vychádzali vyučení artisti. Vcelku zábavná strana čo poviete?

Ale teraz už vážne. Vráťme sa späť k štátnym symbolom v našich triedach. Sú tam a zrejme tak skoro odtiaľ ani nezmiznú. Je tomu už raz tak a my s tým asi veľa nenarobíme. Alebo žeby predsa?

Ako udáva smernica: ,,Podľa smernice je potrebné štátne symboly umiestniť na dôstojné, dobre viditeľné miesto, pričom ich veľkosť má byť vzájomne vyvážená. Neumiestňujú sa v miestnostiach ako napríklad telocvičňa, dielňa, stredisko praktického vyučovania a laboratórium a nesmú byť umiestnené spôsobom, ktorý by viedol k ich zosmiešneniu.

A teraz si skúste v triede ešte raz prezrieť preambulu a zistíte, že zosmiešnenie si spôsobuje sama. Vlastne ani nie tak ona ako ľudia ktorí sú za ňu zodpovední…

chybny text preambuly

Áno správne hádate ak si myslíte že je to chyba Ministerstva školstva. No fuj a ešte aj takto verejne! =D

Mimochodom prečo nás potom trápia Celoplošnými testovaniami zo SJ či ako sa to teraz podľa nich volá? Keď oni sami nevedia pravidlá slovenského pravopisu? (…keď už oni nie tak kto? =P).

Dúfam že postačí aspoň táto krátka názorná ukážka ako dôkaz toho čo môže spôsobiť čiarka( hoci len zle umiestnená!):

1.) Zabiť nemožno, prepustiť!

2.)Zabiť, nemožno prepustiť!


Takže v prípade:

č. 1) týmto umiestnením čiarky niekoho prepustíte

č. 2.) týmto umiestnením ste práve niekoho poslali na smrť

Hoci MŠ svojou chybou nikoho nezabilo ( teda táto verzia je oficiálna), takýmto chybám by sa myslím si malo do budúcnosti vyhnúť. Pretože inak to pôjde dolu vodou. So všetkými a so všetkým.

Najskôr ľudia začnú vynechávať čiarky potom mäkcene a napokon zabudneme aj pysat… MyLe DeTy BuDe tO nEoDwrRaTnE a QoNiEc BuDe DeSiWí…DeGeNeRaTyWnI pRoCeS sA zAcAl !!!

pozn. : Čiarky, mäkčene, bodky a iné desivo vyzerajúce skomolenia textu sú zámerné. Ďakujem za pozornosť =)

Najhoršie je vždy zistiť pravdu

10.09.2010

Nedávno som čakala na bus na zastávke a nechtiac som zachytila rozhovor jednej starej babky a dedka. Kritizovali, ako ináč, dnešných mladých ľudí a ich správanie. (,,Počkať, ale veď toto sa týka aj mňa!“, prebleslo mi mysľou …) Pousmiala som sa, lebo takých názorov som už počula mnoho. Nemusela som sa ani veľmi namáhať, aby som počula o čom hovoria, pretože [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 6316x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy